O nama PDF Ispis E-mail

Počeci kompanije Dezen d.o.o. sežu od 2005 godine, kada je njen osnivač, i vlasnik Prof. Kalajac Bahrija pokrenuo skromni pogon za proizvodnju pločastog namještaja po mjeri, sa dva uposlena radnika. U početku, kompanija je poslovala pod nazivom SF Company, sve do 2013 godine, kada mijenja naziv, te stvara novi brend u branši pločastog i tapaciranog namještaja DEZEN! Rezultatima upornog rada, zasnovanim prvenstveno na kvaliteti i povjerenju kupaca, otvoren je savremeni Salon namještaja, te pogoni za proizvodnju pločastog i tapaciranog namještaja. Danas, firma zapošljava oko 50 radnika, raspoređenih u dva proizvodna pogona i salon namještaja.

Poslovanje kompanije Dezen se odvija u 4 sektora, i to: Proizvodnja pločastog namještaja, Proizvodnja Tapaciranog namještaja, Salon namještaja, te Uslužno rezanje i kantiranje iverice.

Proizvodnja pločastog namještaja najviše se zasniva na proizvodnju kvalitetnog namještaja po željama kupaca. Proizvodi u ovom sektoru podliježu strogoj kontroli kvaliteta, za što je dokaz i 5 godina garancije na svaki proizvod po mjeri.

Proizvodnja Tapaciranog namještaja odlikuje se prije svega kvalitetom i jedinstvenim dizajnom. Dezen se svojim proizvodima nastoji što više distancirati od monotonije koja vlada na tržištu, te predstaviti kupcima nove, kvalitetnije, i estetski prihvatljive proizvode. Tapacirani namještaj izrađen u fabrici Dezen može se kupiti u salonima širom Bosne i Hercegovine.